12 de març del 2015

Ferran Sor, fonament de l’Escola catalana de guitarra


El proper divendres de 20 març a les 19:30 hores, tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès el concert titulat “Ferran Sor, fonament de l’Escola catalana de guitarra”, dins el 4rt Cicle de música catalana Joan Manén.  En el concert hi participa el presitgiós guitarrista Jaume Torrent.

 Jaume Torrent, en la seva condició de guitarrista i compositor, reivindica en aquest concert el compositor Ferran Sor com una de les figures catalanes més universals i que s’hauria d’anomenar alcostat d’altres celebritats com Albéniz, Granados, Mompou o Montsalvatge. En el món musical no hi ha una clara consciència de la seva importància de manera que fins i tot en l’àmbit guitarrístic s’han ignorat algunes de les seves grans composicions, tot i que les podem considerar com les millors obres per a instrument sol que cap altre compositor català escrivís en el període preromàntic.Jaume Torrent, fent seva aquesta reivindicació, proposa un concert dedicat en la seva primera part a Sor, amb una d’aquestes composicions per a guitarra pràcticament desconegudes:  l’Op. 16, obra que avala l’extraordinària audàcia, inspiració i profunditat d’aquest compositor i que justifica abastament el qualificatiu de “el Beethoven de la guitarra” amb què l’anomenaren a París. La segona part del concert girarà al voltant dels guitarristes-compositors hereus de Sor, tals com Tàrrega, Llobet i Pujol, fins arribar al mateix Jaume Torrent.



El preu de les entrades és de 15€ per al públic general, amb preu especial de 10€ als socis de la Fundació Mas i Mas i Omnium Cultural. Els socis de l'Associació Joan Manén i de l'Ateneu Barcelonès tenen entrada lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada